Ez fontos: nyáron megszűnik a Facebook jelenlegi lájkolós doboza

3 NAPPAL EZELŐTT BY IN FACEBOOK CÍMKE:, , ,

Egy új jön helyette, a forráskódot érdemes lesz cserélni.

A Facebook fejlesztői csapata csupán néhány mondatban, szinte alig észrevehetően közölte a napokban, hogy a jelenlegi Like Box plugint visszavonultatja június 23-tól. Ez a mostani, beágyazható lájkolós doboz mutatja a rajongószám mellett többek között azt is, hogy rajtunk kívül még kik követik az adott Facebook-oldalt.

facebook-like-box

A cég azért javasol alternatívát helyette. Jön egy új, letisztultabb doboz, ami pont ugyanezt a funkciót látja el. Megjelenésében annyiban lesz más, hogy például az oldal borítóképét is megjeleníti. De be lehet úgy is állítani, hogy látszódjanak a dobozban az állapotmegosztások, illetve a követők magából a boxból is tovább tudják osztani a Facebook-oldalt, ha akarják.

facebook-uj-like-box

Innen elérhető és testre is szabható az új doboz, és érdemes minél hamarabb váltani, mert a jelenlegi verzió június 23. után már fog működni.

 

Forrás: http://marketingmorzsak.hu/ez-fontos-nyaron-megszunik-a-facebook-jelenlegi-lajkolos-doboza/

(via)

Mobilgeddon április 21!Készüljön április 21-re: megváltozik a Google

Utolsó frissítés:

Szerző: hvg.hu

Drasztikus változást ígér keresési algoritmusában a Google.

Mobilegeddon néven is emlegetik azt a változást, amely április 21-től lép életbe a Google-kereséseknél, és természetesen a mobil keresésekkel kapcsolatos.

Bár a Google már évek óta előrébb helyezi a keresések között azokat az oldalakat, amelyek mobilra optimalizáltak, az eddigi rangsorolás, állítja az Entrepreneur, korlátozott és homályos volt. Eltekintve attól, hogy az oldal megkapta a mobilbarát jelzőt, nem volt világos, milyen tényezők szólhatnak bele a rangsorolásba. Ezért nem is tartották olyan fontosnak az oldalak, hogy feltétlenül optimalizáljanak mobilra is.

Fotó: Google

Mindez azonban megváltozhat április 21-én, amikor is a Google, figyelembe véve azt, hogy immár a keresések mintegy 60 százalékát mobileszközről indítják, egy hatalmas algoritmus-változtatást vezet be, amely alapvetően befolyásolja majd a találatokat, méghozzá mobilos szempontból.

A frissítésről egyelőre annyit tudni, hogy megváltozik az, ahogy a Google értékeli a mobilbarát weboldalakat, a felhasználók könnyebben megtalálják a különféle mobileszközökre optimalizált tartalmakat, és a nem optimalizált site-ok jelentős találat-csökkenést fognak elszenvedni. Míg a hagyományos keresési trendek honlapokat jelenítenek meg, addig a jövőben akár appok és különféle mobileszközök is kiemelt helyen jelenhetnek meg a találatok között. Ami már most egyértelműnek tűnik, azok az oldalak kapják majd a legjobb találatokat, amelyek minél sokoldalúbban szolgálják ki a mobilosokat.

Azt pedig, hogy egy weboldal mobilbarát-e, avagy sem, ezt a linket követve lehet megnézni.

 

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20150330_Keszuljon_aprilis_21re_megvaltozik_a_Goo

© Minden jog fenntartva! 2009 - 2015 HVG Kiadó Zrt.
 

 

 

Weboldal készítés Ha a ruhatárukat, a frizuránkat, a lakásunkat és a minden napjainkat próbáljuk úgy alakítani, hogy az mindig naprakész, kellemes és divatos lenni, akkor miért tennénk másként a weboldalunkkal?

Ne felejtsük el, hogy ez az ablak folyamatosan nyitva van és betekintést enged bárkinek.

Néhány tipp, hogyan lehet vonzó és látogatott a weboldala:

 

http://webdesignerwall.com/trends/7-web-design-trends-to-watch-for-in-2015

Ad-words kupon

Facebook

Ahogy majdnem minden honlap, úgy a webenter is használ sütiket a weboldalain.