A Felnőttképzés online is működhet

Az online oktatásnak vannak pozitív és negatív oldalai. Így van ez a távoktatásban is. Van, aki jobban teljesít távoktatásban, azonban van, aki nem képes fejlődni a számítógép előtt ülve. Természetesen mindkét álláspont megállja a helyét, hiszen az elméleti tananyagok esetében kevésbé indokolt a személyes jelenlét.

Viszont, ha gyakorlati jellegű oktatásról van szó, akkor már nehezebb a tudást és az ismereteket webkamerán keresztül elsajátítani. Azonban, ha felnőttképzésről van szó, ott leginkább gyakorlati jellegű oktatással találkozhatunk.

Zsuffa Ákos (FVSZ elnök) egy hírportálnak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy 10 fő alatti létszám esetében nem feltétlen indokolt a távoktatás, hiszen biztosított a távolságtartás és a maszkviselés. A Felnőttképzés erre felkészülve, a szabályozásokat tartva vállalja a személyes megjelenéssel járó gyakorlati oktatást 10 fő alatti létszám esetén, de a legtöbb felnőttképzés kizárólag ezen létszám felett indul. Ez esetben a klasszikus képzés nem megoldható. Ez azonban nem kivitelezhető a jelenlegi helyzetben, hiszen a legfontosabb a vírus terjedésének megállítása, ezt pedig a Felnőttképzés is támogatja, így az online átállással senkinek sem volt problémája.