Kik a hazai településfejlesztés legtapasztaltabb szakértői?

A településfejlesztés komplex feladatában a hazai önkormányzatok számára a Városfejlesztés Zrt. munkatársai nyújtanak magas szintű szakmai támogatást. A Városfejlesztés Zrt., korábbi nevén SCET Magyarország Városfejlesztő Rt. a településfejlesztés egyik legtapasztaltabb hazai szakértő intézménye, amely évtizedes tapasztalattal és már számos sikeres hazai referenciával is rendelkezik.

Magas szaktudású munkatársai komoly szakmai segítséget nyújtanak az önkormányzatok számára településrendezési tervezés, városrendezés kérdéseiben. A hazai településfejlesztési gyakorlat meghatározó szakmai anyaga Dr. Bajnai László: Fenntartható urbanizáció – A városfejlesztés története, elmélete és gyakorlata (Scolar Kiadó, 2021) című tanulmánya, amely hiánypótló a hazai szakirodalomban, ugyanis átfogóan és részletesen bemutatja a fenntartható településfejlesztés ismérveit, szempontjait.

A szerző a Városfejlesztés Zrt. vezérigazgatója, amely szervezet több sikeres hazai településfejlesztési projekt előkészítésében is részt vett, így nagy szakmai tapasztalattal és releváns referenciákkal rendelkezik.