Felnőttképzés profi módon

A felnőttképzés egy jelentős részét teszi ki a kötelező továbbképzéseken való részvétel. Vannak ilyen továbbképzések az orvosok, könyvelők, de még a pedagógusok számára is.

Gyermekeink oktatói, nevelői számára fontos, hogy rendszeresen értesüljenek a friss kutatási témákról, eredményekről, hogy kamatoztathassák azt a mindennapos érintkezésben a gyerekkel. Ilyen továbbképzési témák többek között a konfliktuskezelés, a tehetséggondozás, az érzelmi intelligencia alkalmazása, az önismeret fejlesztése és a családpedagógia.

A pedagógusok rendszeres továbbképzéséhez rendelkezésre állnak pályázatok is, pl a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) és a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) keretében, ahol a fenntartók pénzügyi támogatást igényelhetnek a programok lebonyolításáért. A pályázatokhoz nem árt, ha gyakorlott projekt menedzser segítségével készítik el a dokumentációt, és a lebonyolítás során megfelelően folyik a projekt levezetése, a pénzügyi jelentések készítése és a támogatás lehívása.