A hazai turizmus fejlődéséhez szükség van a jó szakemberekre

Habár a világjárvány alaposan megtépázta a turizmust, a pandémia várható lecsengésével újraindulhat a szektor, amely éveken át a hazai gazdaság egyik sikerágazatának számított. A turizmus újraindulásával pedig újra szükség van a képzett, tapasztalt szakemberekre a szektorban, hiszen az ő szaktudásuk a záloga a stabil fejlődésnek.

Zsuffa Ákos turisztikai szakértő úgy gondolja, hogy érdemes országszerte fejleszteni, hiszen a vidék is tartogat meseszép látnivalókat, amelyekért érdemes bárhonnan útnak indulni. A szakember nevéhez fűződik többek között a Pécs melletti Zsályaliget Élménypark is. A Zsályaliget élménypark egy jó példa arra, hogy igenis érdemes fejleszteni a vidéki turizmust is, nem csak Balatonból és Budapestből áll a magyar idegenforgalom.

Zsuffa Ákos szerint a kulcs a jó minőségű turisztikai kínálatban és a komplex szolgáltatásokban rejlik, amelyek többféle célközönséget szólítanak meg, például a fejlesztések során érdemes a családok mellett az üzleti utazók igényeit is szem előtt tartani.