Állami segítség az álláskereséshez

Munkát keresni manapság kifejezetten megterhelő és hosszadalmas feladat. A legkényelmesebb, ha ezt egy már meglévő munkaviszony mellett tesszük, de vajon mi van akkor, ha éppen nem dolgozunk, vagy pályakezdők vagyunk?

A főváros és minden megyei kormányhivatal székhelyén működik egy-egy munkaügyi központ. Ezek a szakigazgatási szervek állami szinten segítik az elhelyezkedést. Minden itt jelentkező úgynevezett nyilvántartásba vett munkakeresővé válik és vállalja az együttműködést a központtal. 

A hivatal közvetítő szerepet vállal és segít összekötni a munkaerővel küzdő cégeket a náluk regisztrált munkanélküliekkel. A rendszerbe kerüléssel legtöbb esetben anyagi támogatás is jár. A szabályok részleteiről helyben, egyénileg adnak pontosabb tájékoztatást.

A fentiek mellett más estekben is lehet állami segítséget igényleni. A központok szakmai tanácsadásokkal és képzésekkel is várják a dolgozni vágyókat. A 21. század követelményeinek megfelelően pedig nem csak személyesen, hanem online platformon is.