Egészséges étrend, egészséges gyermek

Teljesen természetes, hogy minden szülő óvni és támogatni szeretné csemetéje egészségét. A vitalitás és a testi épség az egyik legnagyobb kincs, ami megalapozza a normál életvitelt. Senki sem szeret beteg lenni, de a kisgyermekek közösségbe kerülésének sajnálatos vele járója, hogy időről időre elkapnak valami kórságot. Az ellenálló képességük ennek hatására alakul ki és fejlődik. A megfelelő mennyiségű mozgás és szabad levegőn töltött idő mellett nézzük, hogyan vértezhetjük fel a kicsiket az őszi-téli betegeskedések időszakára.

A legfontosabb C és D vitaminok mellett érdemes figyelni a megfelelő E, B6, B12 vitaminok és nyomelemek bevitelére is. Mivel a bélrendszer a bőr után a második védelmi vonalunk, a táplálkozás fontossága vitathatatlan.

A gyerekek immunerősítése hálás feladat, hiszen az étkezésbe könnyen beilleszthetőek az egészséget szolgáló finomságok. Élőflórás joghurt és kefír fogyasztásával jótékony baktériumok ezreit vesszük magunkhoz. A fokhagymás ételek és méz fogyasztása pedig természetes antivirális és antibakteriális hatást fejtenek ki.