Felmondás: ezeket a teendőket mindenképp javasolja Magyarország egyik legnagyobb munkaerő kölcsönző cége

Új munkavállaló felvétele és betanítása költséges és időigényes folyamat, ezt érdemes észben tartani mielőtt megválnánk egy kollégánktól. 

A Jobtain, Magyarország egyik legnagyobb munkaerő kölcsönző cégének szakemberei felsorolnak pár teendőt arra az esetre, ha valakivel problémáink lennének, és emiatt a felmondás is felmerülhet a munkaadó részéről.

Mielőtt lépnénk, érdemes mindet dokumentálni, ami a cégnél történik, és releváns lehet a felmondás szempontjából. Például a nem megfelelő munkavégzés, rendszeres késések, vagy a munkavállaló egyéb mulasztása. Fontos az is, hogy tisztán, világosan kommunikáljuk az elvárásokat, mert csak így várhatjuk el a beosztottaktól, hogy teljesítsék is azokat. Érdemes bevezetni teljesítményértékelési rendszereket, és rendszeres visszajelzést adni munkavállalóinknak teljesítményükről. A nem megfelelő munkateljesítményre írásban vagy szóban hívjuk fel figyelmüket, de mindezt úgy, hogy közben építő javaslatokat adunk arra, hogyan lehetnének jobbak. Tehát semmiképpen se fenyegetés legyen ez, hanem egy pozitív visszacsatolás, ami segítheti a munkavállalót a jobb teljesítmény elérésében.