Mi szerepeljen biztosan egy alapos önéletrajzban?

Minden álláshirdetés egyedi, hiszen az egyes pozíciókhoz különböző végzettség és tapasztalat szükséges, egyéb más elvárásokkal együtt. A jelentkezési folyamat eleje azonban mindenhol pontosan ugyan az. A munkaadók önéletrajzot kérnek, ami alapján a tapasztalt HR-es kollégák előszűrhetik a jelentkezőket. Önéletrajzot tehát minden esetben készítenünk kell, méghozzá az is megeshet, hogy időnként változtatni kell rajta, ha a megpályázott állás úgy kívánja.

Ebben a dokumentumban minden lényegi információnak szerepelnie kell a szakmai életutunkból. A személyes adatok után időrendi sorrendben visszafelé haladva szokás feltüntetni az előző munkahelyeket. Itt röviden ki lehet részletezni, hogy pontosan mi volt a feladatkörünk és milyen készségeket, tapasztalatokat szereztünk. A végén az iskolai végzettségek felsorolása következhet.

A helyesírásra és az átlátható tagolásra nagyon fontos odafigyelni. Ezzel rendezettséget és megbízhatóságot sugallunk. Indulásnak megfelelő az interneten is elérhető számos önéletrajz minta, amit majd a saját képünkre formálhatunk.