Ki segíthet cégének a külföldi munkaerő toborzásban?

Napjainkban egyre több helyről hallani, hogy a magyar munkaerőpiacon is rendre nagyobb számban jelenik meg a fülöp szigeteki munkaerő. Ennek miértje sokrétű, de alkalmazásuk a cégek részéről mindenképpen indokolt és előnyös.

A népes ázsiai ország felnőtt lakosságának viszonylag nagy hányada dolgozik külföldön. A vállalatok így nagyobb létszámban találnak maguknak szorgos munkaerőt, és ami még egy plusz szempont, hogy körükben a fluktuáció is alacsony. Az ottani kormány politikájának szerves része a „munkaerő-kivitel”, ezáltal a törvényes utak már ki vannak építve a folyamathoz. A hazai munkaerő kölcsönző vállalatok- mint például a Jobtain Kft., mely az egyik legnagyobb hazai résztvevő a piacon- egy ideje már tudatosan nyit a külföldi, többek között a fülöp szigeteki munkások felé. 

A magyar kormány nemrég lazított a foglalkoztatás feltételein, így az ügymenet rövidebb és egyszerűbb lett. Mindamellett természetesen a toborzás szigorú szabályok és kritériumok mentén zajlik, jellemzően angol nyelven.