Milyen kihívásokkal szembesül a hazai felnőttképzési szakma?

A hazai felnőttképzési piac folyamatosan bővül, hiszen egyre nő az igény a képzésekre. A felnőttképzéseket kínáló intézményeknek azonban nagy kihívást jelenthet megfelelni a szabályoknak, hiszen nehezen átlátható a szabályozási környezet, korábban többféle jogszabály élt egymás mellett. Ráadásul létezik külön szakképzési és külön felnőttképzési törvény is, és egy szervezetnek tudnia kell, hogy melyek hatálya alá esik, milyen szabályokat kell figyelembe venni.

E mellett pedig egyre nagyobbak a hallgatók elvárásai is, hiszen nagy a verseny a felnőttképző intézmények között, így a magas szakmai színvonal és a felnőttképzés megfelelő szintű lebonyolítása kulcsfontosságú. A magas szakmai színvonal elérését hivatott biztosítani a Felnőttképző Szövetség is (FVSZ), amely olyan tagokat gyűjt egybe, amelyek elkötelezettek a minőségi képzések iránt, és tevékenységüket magas színvonalon végzik. 

Az FVSZ jelenleg mintegy 160 taggal rendelkezik, amelyek a hazai felnőttképzési piac kínálati oldalának legjavát alkotják.