Mit is jelent a projektgenerálás?

A projektgenerálás lényege, hogy feltárja a fejlesztési lehetőségeket – vagyis a lehetséges projekteket – majd ezeket a fejlesztési lehetőségeket egymással összehasonlítva elemezze, majd kiválassza azt a lehetőséget, ami leginkább érdemes a megvalósításra

Mit jelent a projektgenerálás a gyakorlatban? Egy cégnél például sokféle fejlesztési ötlet és elképzelés is létezik egyidőben, de érdemes felállítani egy rangsort, hogy mit érdemes először megvalósítani, ami a legjobban támogatja a cég hosszú távú céljait. A lehetőségek elemzése és a priorizálás segít, hogy a leglényegesebb feladatokból formáljunk projektet, amely a legtöbb hasznot kínálja a cégnek. A projektgenerálás részét képezi a fejlesztési lehetőségek finanszírozhatóságának vizsgálata is, hiszen önmagában még nem elég, hogy vannak jó ötleteink, elő kell teremteni a megvalósításhoz szükséges fedezetet is.

Miután kiválasztásra kerültek a legígéreteseb fejlesztési lehetőségek, meg határozhatók meg azok a projektek, amelyekre a projekttervezés elindulhat.