Segítség pánik esetén

A pánikbetegség a szorongásos mentális zavarok csoportjába tartozó súlyosabb probléma, mely hirtelen jelentkező szapora szívveréssel, remegéssel, légszomjjal, izzadással jár, és a beteg úgy érzi, halálfélelme van. Általában 30 perc alatt magától elmúlik a pánikroham, de azzal járhat, hogy a visszatéréstől való félelmében további szorongás alakul ki az érintettnél. Előfordul, hogy más pszichés betegségek mellett ez is jelentkezik a betegnél, így különösen nehéz számára túllenni a rohamon.

A tünetek jelentkezése után fontos orvoshoz fordulni, hogy kizárják a szervi betegségeket, és általában pszichológiai kezeléssel jól gyógyítható a pánikbetegség.

A CBD olaj pánikbetegségre is plusz segítséget nyújthat, mivel pár hét szedés után már csökkenti a szorongást. Ezáltal javíthatja a hangulatot, jobb minőségű alvást eredményezhet és csökkentheti a pánikrohamok számát, amik egyeseknél azok a szedés ideje alatt meg is szűnhetnek. A pánik kifejezés egyébként Pán görög isten nevéből ered, aki vad rettegést tudott kelteni félelmes hangjával.