Álláskeresési tippek anyukáknak

Kisgyerekes anyaként sok felkészülést igényel, ha új munkahely után kell néznünk. Azonban a közhiedelem szerint szülőként hátrányból indulunk a pályázatoknál. Van pár tipp, hogy hogyan kezeljük mindezt, és kínáljunk meggyőző pályázati csomagot leendő munkaadónk számára.

Alapvető, hogy jelentkezéskor az önéletrajzunkat a lehető legvonzóbban készítsük el: mind külalakra, mind a tapasztalatainkat felsorolva. Kifejezetten az új pozícióhoz kapcsolódó tapasztalatunkat, ott hasznos készségeinket domborítsuk ki a jelentkezéskor, és támasszuk alá korábbi sikereinket eredményekkel, számadatokkal. 

A pályázathoz mindig küldjünk kísérőlevelet, motivációs levelet. Ebben hangsúlyozzuk, miért illünk az adott céghez, milyen erősségeink alapján lennénk ideális választás és már előre oszlassuk el a munkaadó kételyeit a gyerekeket illetően valamilyen tervvel, ahogyan az esetleges betegszabadságokat csökkenthetjük. (nagymama, bébiszitter, szükség esetén home office munkavégzés). A Jobtain oldalán található állásinterjú tippek további hasznos információval szolgálnak a felkészüléshez.