Számtalan meglepetést tartogat a világűr

Olyan érdekes, hogy a folyamatos tudományos kutatásoknak és felfedezéseknek köszönhetően olyan érzésünk lehet, mintha egyre többet és többet tudnánk a világról, és mégis, számtalan dolog van, amire mind a mai napig nem kaptunk választ, vagy nagyon kevés ismerettel rendelkezünk, hiába érezzük felkészültnek vagy éppen szakértőnek magunkat.

Az emberiség számára az egyik ilyen ingoványos talaj éppen a világűr. Hiszen tudjuk, hogy hatalmas, tudunk tényeket és van megannyi feltételezésünk, de nagyon sok dologgal kapcsolatban nincsenek pontos ismereteink. Így történhetett, hogy titokzatos alakzatot talált Kína a Hold túloldalán. A kocka formájú objektum a robottól 80 méterre a Kármán kráterben található, írja a Space.com csillagászati portál. A Jütu-2-t üzemeltető kutatócsoport azt tervezi, hogy az elkövetkező napokban közelebbről is megvizsgálja a furcsa képződményt.

Az elmélet alapján az objektum egy olyan nagyobb szikla lehet, amit egy korábbi becsapódási esemény fordított ki a talajból. Pontosabbat azonban csak a vizsgálatok után lehet mondani.