Mindig a természetes a legjobb

Anyaként a legfontosabb volt babám születésekor, hogy anyatejjel tudjam táplálni és ezért mindent meg is tettem, azonban egy ponton elakadtam.

Nos, amikor segítséget kér a friss anyuka szoptatással kapcsolatban, először mindenki elmeséli a saját történetét, és hogy milyen praktikát kell megfogadni. Egyik sem ördögtől való, szerintem mindegyiket ki kell próbálni ahhoz, hogy tudjuk, nálunk melyik válik be, de van egy-két általánosítható megoldás a problémára. Az egyik ilyen, hogy ha az anya eleget eszik, és elég folyadékot iszik, azzal elősegíti a tejtermelést, a másik pedig, hogy amennyit alszik az anya az pihentető legyen. Nagyon fontos, hogy az elején minél többször tegyük a babát mellre, ezek mellett fejni is szükséges lehet, akár géppel, akár kézzel.

Vannak természetes módszerek is az anyatej termelődésének serkentésére, az egyik ilyen a gyógytea édesköménnyel, ánizzsal és citromfűvel, amelynek elkészítése gyors és különösen jó dolog benne, hogy akár hosszabb ideig is alkalmazható. A pihentető alvást pedig segítheti a citromfűtea és a levendula illóolajos párnácska.