Családbarát társasjáték természetgyógyász ajánlásával

Játszva tanulni mindig jó, emellett ez az ismeretszerzés egyik leghatékonyabb módja. A gyerekek agya olyan, mint a szivacs, minden információt elraktároznak és könnyen elsajátítanak bármit, főleg, ha játékos formában történik. 

Szarvas Nikolett, akit a Természetgyógyász a családban-Édesanyák kézikönyve című kiadvány szerzőjeként is ismerhetünk, megalkotta a könyvre épülő oktató kártyajátékot. A Gyógynövénypatika kártyajáték 1-4 fő részére és 5-99 éves korig ajánlott. A játékban 20 darab gyógynövény kártya és 20 darab betegség kártya szerepel. A játék során egyszerűen és játszva elsajátítható, mely gyógynövények milyen tünetek kezelésére alkalmazhatók. 

Nem lehet elég korán kezdeni a természet- és környezettudatosságra való nevelést, így ez a gyerekek (és felnőttek!) számára hasznos játék szórakoztató módon teszi vonzóvá és evidenssé a természet adta gyógyulás lehetőségét. Hiszen a fitoterapeuta és természetgyógyász szakember mottója szerint: “A természet mindent megad nekünk, csak tudni kell, mit fogadjunk el tőle.”