Futurisztikus villanyautó a levegőben

Vajon milyen lesz a jövő közlekedése? Ez a kérdés rengeteg ember fantáziáját megmozgatja. A közösségi közlekedésben már régóta bevett gyakorlat a vezető nélküli, távolból irányított járművek (például metró) üzeme, de hogyan változhat meg idővel az egyéni közlekedés? Az önvezető, repülő járművek megjelenéséig valószínűleg még várnunk kell, de kísérleti szinten már akadnak elismerésre méltó próbálkozások

Az AutoFlight nevű globális startup cég azt ígéri, nem kell sokat várni a saját fejlesztésű villanymotorral működő szerkezetének kereskedelmi forgalomba hozatalára. Egy közelmúltban megjelent Twitter videón közzé tettek egy tesztrepülésről szóló videót. Ezen mindenki láthatja, hogyan emelkedik a levegőbe és tesz meg pilóta nélkül óriási távolságokat a Prosperity I névre keresztelt repülő autó.

Ez az autó világcsúcsot döntött a levegőben, hiszen eddig még egy akkumulátoros, függőleges fel- és leszállásra képes szerkezet sem repült 250 kilométeres hatótávolságot. A fejlesztők szerint a jármű akár a 200km/óra utazósebességet is elérheti és a jövőben ígéretes légi taxi válhat belőle.