Ezt érdemes tudni a műanyag nyílászárók hőszigeteléséről

Új házak esetében vagy felújítások során manapság alig találkozunk mással, mint műanyag típusú nyílászárókkal. A köztudatban nagyon elterjedt, hogy ez az egyik legjobban elérhető és legjobb hőszigeteléssel rendelkező fajta. Ez mind igaz, ám érdemes figyelembe venni a részleteket is, ami alapján mérlegelhetünk a döntésnél.

Hőszigetelés szempontjából az üvegrétegek száma befolyásoló tényező. Jó tudni, hogy valójában nem maguk az üveglapok, hanem a köztes légrésbe töltött argon gáz szigetel. Tehát minél több a réteg, annál több a gázzal töltött légrés, vagyis annál jobban szigetel.

A profilvastagság a beépítési mélységre utal. Ez általában a termékek nevében is szerepel például egy Deceuninck ablak esetében Optimum 71 vagy Elegant 76. Minél szélesebb ez a mm-ben kifejezett szám, annál vastagabb üvegszerkezettel bír az ablak. Végül megemlíthető a gumitömítés jelentősége is. Középtömítéses vagy középtömítés nélküli rendszerek léteznek. Az előbbi fajták maximális légzárást és vízállóságot biztosítanak.