Hogyan tartsuk meg cégünk kékgalléros munkatársait?

Egyre égetőbb problémát jelent a munkaerőhiány, különösen a kékgalléros munkaerőé. Ezért egyre több cég számára merül fel a kérdés, hogyan lehetséges a kékgalléros munkaerő megtartása.

Az egyik kulcs, hogy a munkatársak olyan munkakört töltsenek be, ami illeszkedik a képességeikhez. De hogyan mérjük fel, hogy milyen képességekre van szükség egy adott munkakörben és hogyan mérjük fel, hogy a jelöltek rendelkeznek-e ezekkel?

A Practiwork egy olyan innovatív módszertan, amely kifejezetten a kékgalléros munkaerő felmérésére, képzésére lett kifejlesztve. A módszertannal felmérhetőek, mire képes egy munkavállaló, és azt is, hogy az adott munkakörben milyen képességekre van szükség. Ha a munkakörben támasztott követelmények illeszkednek a jelöltek képességeivel, akkor jó esély van rá, hogy a jelöltek beváljanak és hosszú távon is a cégben dolgozzanak.

A módszertan sikerét mutatják a cég referenciái is, hiszen olyan nagyvállalatok alkalmazták már, mint a Bosch, a General Electric, Eismann, EXIM, vagy a Shinwa.