Minősítéssel a bizalomért

A gazdasági kapcsolatok támogatásának érdekében több szervezet is rendelkezik Magyarországon minősítési rendszerrel. Ezzel azt kívánják elősegíteni, hogy az általuk minősített vállalkozások felé nagyobb legyen a bizalom, bővüljenek az üzleti kapcsolatok és a forgalom, és végső soron visszaszorítsák ezáltal a feketegazdaságot. Az egyik ilyen minősítő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, mely pl. a vállalkozást magát, vagy bizonyos területeken végzett minőségi szolgáltatást tanúsítja. 

A másik ilyen szervezet az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft., mely hazai mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztését segíti egyedülálló, minősített szakértői adatbázis segítségével. Ilyen minősített vállalkozások nyújthatnak szakértői szolgáltatást a KKV Stratégia pilléreihez kapcsolódóan meghatározott GINOP pályázatai keretében a kedvezményezett vállalkozások (kkv-k) számára

Itt tehát alapfeltétel, hogy a pályázó szakértői szolgáltató vállalkozás az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által lefolytatott minősítési eljárás keretében előre meghatározott kritériumoknak megfelelve minősítő tanúsítvánnyal rendelkezzen.