Kifejezetten ajánlott a méhpempő szoptatás idején

A kismamák általában már a várandósság során készülnek a szoptatásra, hiszen ez egy fontos kapcsolat a kisbaba és az anyuka között, ráadásul a babák számtalan olyan tápanyagot, vitamint megkapnak az anyatejnek köszönhetően, amit más úton csak nehezen tud.

Például a méhpempő szoptatáskor egy nagyon hasznos ötlet lehet, hiszen az immunrendszerünk erősítésében segít, amit az édesanya tovább tud adni a kisbabának. Emellett az is nagyon fontos, hogy serkenti a tejtermelést, amire nagyon nagy szüksége van az édesanyáknak. A dajkaméhek ezzel táplálják az álcákat (méhek lárvái). Ez egy olyan tápanyagforrás, amely teljes mértékben fedezi a fejlődéshez szükséges energia igényt. Az amerikaiak „super food” kategóriába sorolják, nem véletlenül, hiszen számtalan előnye van.

Bár a méhpempőnek nagyon sok, kifejezetten jó hatása van, azonban érdemes szem előtt tartani, hogy Méhpempőt nem ajánlott magas ösztrogénszint, nemi-szervi daganatos megbetegedések, tesztoszteron érzékeny megbetegedések, erős menstruáció és allergia (apiterápiás termékekre) esetén alkalmazni.