Mit tehetünk a babák fogzása esetén?

Még akiknek nincsen kisgyerekük, azok is tisztában vannak vele, hogy a fogzás időszaka egy nagyon megviselő dolog mind a babáknak, mind pedig a szülőknek. A babáknak azért, mert el kell viselniük a konstans fájdalmat, méghozzá úgy, hogy nem értik, hogy mi történik, nem tudnak elmesélni, mi pedig nem tudunk nekik mesélni róla.

A szülők számára azért nagyon megterhelő ez az időszak, mert tehetetlenül kell nézniük, ahogy a gyermekük szenved. Azonban ilyenkor is van lehetőség segítséget kérni, méghozzá természeteset. A citromfű olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek gátolják az agyban lévő idegsejtek acetilkolin receptorait és az acetilkolinészeráz enzimet, emellett simaizomgörcs-oldó hatásúak is. Ezek összessége szedatív, nyugtató hatást vált ki.

A fogzásra fájdalomcsillapító lehet még a levendula is. Az orvosi levendula illóolaja tartalmazza a legfontosabb hatóanyagait (linalool, linalil-acetát). A linalool fokozza a gamma-amino-vajsav hatását, ami egy gátló ingerületátvivő anyag. Ez által nyugtató és altató hatású.