Gyógyító teák télen-nyáron

A teázás önmagában is egy kellemes rituálé, nem beszélve a számos jótékony hatásáról. A világon legtöbbet fogyasztott fekete és zöld tea fajták rengeteg hasznos tulajdonsággal bírnak. Tein tartalmuk elnyújtott hatással élénkíti az elmét. Flavonoid, vitamin és antioxidáns tartalmuk többek között a magas vérnyomás és a fogszuvasodás ellen is védenek. 

Ha teákról beszélünk, kár lenne megfeledkezni a gyógynövényes forrázatokról. A hagyományos népi gyógyászatnak köszönhetően számtalan olyan virágot, levelet és egyéb növényi részt ismerünk, melyek célzott gyógyító hatással rendelkeznek. Zamatjukat tekintve virágszirmok, esszenciák vagy méz hozzáadásával mindenki egyénileg beállíthatja a számára legfinomabb ízvilágot.

Az őszi-téli betegségszezonban például készíthető belőlük remek általános immunerősítő tea, náthát vagy köhögést csillapító ital is. Nyáron pedig ki tudna ellenállni egy lehűtött, frissítő menta vagy citromfű teának? Pár kivételtől eltekintve gyerekek és várandós nők is korlátlanul fogyaszthatják.