Gyógyteák az egészséges női ciklus támogatására

A női ciklus bonyolult folyamata a természet körforgásához is hasonlítható. A menstruáció négy szakasza akár felfogható a négy évszak váltakozásának is. Az összetett, hormonális szabályozás alatt lévő folyamat különböző fázisaiban minden nő hasonló tüneteket fedezhet fel magán. Ha figyelünk a testünk jelzéseire, pontosan érezhetőek a szakaszok, azok minden pozitív és negatív hatásaival együtt. Ha a ciklus nem működik tökéletesen, a kelleténél több nemkívánatos tünet is jelentkezhet. Vegyük figyelembe ezt. A test így jelzi, hogy tenni kell valamit a gyógyulás érdekében.

Sokszor már az is felfrissülést hoz, ha leülünk egy csésze illatosan gőzölgő tea mellé és elmerülünk a gondolatainkban. A teázást érdemes még jobban a hasznunkra fordítani.

Szarvas Nikolett, a Természetgyógyász a családban című könyv szerzője saját részére fejlesztette ki speciális, gyógynövényekből összeállított, ciklust támogató teakeverékét. Ez a menstruációs tea azóta nők tucatjának segített a nőiségük harmonikus, nyugodt megélésében.