Betanulás egy új munkakörbe

Hamarosan új pozícióban kezdek majd dolgozni, gyerekvállalás után megyek vissza több év kihagyás után a munkahelyemre. Mivel a régi pozícióm megszűnt, és a főnök is más személy lett időközben, ez olyan lesz, mintha egy teljesen új helyre mennék dolgozni.

Meg szeretnék győződni róla, hogy majd minden rendelkezésre áll számomra a betanuláshoz. Azt olvastam, hogy a sikeres onboarding titka a megfelelő tervezés. Ezért kérni fogok egy beléptetési és betanulási tervet a főnökömtől, amiben felsoroljuk, melyek azok a témák, amiket feltétlenül át kell beszéljünk vele, illetve a HR megbízottal, és esetleg a kollégákkal, hogy mindent megtanuljak az első hetekben.

Remélem, hogy lesz mellettem egy mentor, aki segít elindulni és megtanítja az új munkakörben lévő pontos feladatok mikéntjét, és akihez az első pár hétben fordulhatok, ha kérdésem van. Nem feltétlenül a főnökömhöz akarok menni az ügyes-bajos kérdésekkel, de vele is fogok beszélni pár hetente, hogy haladok a betanulással. Ha minden jól megy, 3 hónap alatt minden menni fog, mint a karikacsapás!